Header Problema Este Arderea Tutunului Nu Nicotina

Fumatul nu este doar un obicei dăunător, este o problemă globală cu care se confruntă sute de milioane de oameni.

În privinţa fumatului, la fel ca în cazul multor altor lucruri, informaţiile trunchiate şi miturile repetate s-au transformat în convingeri populare. S-a spus, de exemplu, că nicotina este principala vinovată de problemele de sănătate ale fumătorilor. În realitate, însă, aceasta este o afirmaţie incorectă: substanţele rezultate în urma arderii reprezintă cauza principală a bolilor asociate fumatului, nu nicotina.

Principala cauză a riscurilor pe care fumatul le prezintă pentru sănătate o reprezintă nivelurile ridicate ale compuşilor nocivi şi potenţial nocivi care rezultă în urma arderii ţigărilor.

Atunci când tutunul dintr-o ţigară este ars, se formează peste 6.000 de substanţe, din care experţii în sănătate publică au identificat aproximativ 100 ca fiind cauzele sau potenţialele cauze ale bolilor asociate fumatului.

Puţini sunt cei care ştiu aceste informaţii, precum şi faptul că există produse care nu ard tutunul.

Până de curând nu existau aceste alternative la ţigări, iar un fumător era expus automat la toate riscurile asociate fumatului, inclusiv la substanţele toxice din fum. Odată cu înţelegerea problemei au apărut şi primele alternative la fumatul tradiţional, aşa numitele alternative fără fum. Acestea se bazează pe eliminarea arderii tutunului, care este înlocuită cu încălzirea acestuia la temperaturi mult mai mici. Această temperatură este suficientă pentru a elibera nicotina, dar tutunul nu este ars, ceea ce reduce semnificativ nivelurile substanţelor toxice.

Chiar dacă există aceste alternative fără fum, cea mai bună opţiune pentru sănătate, în cazul celor care nu fumează, este să nu se apuce de fumat, iar în cazul celor care fumează, să renunţe complet la ţigări şi nicotină. Pentru cei care, totuşi, continuă să fumeze, o informare corectă şi echilibrată despre aceste produse, inclusiv despre arderea tutunului şi impactul substanţelor rezultate în urma arderii, poate fi în interesul sănătăţii publice, pentru că îi poate încuraja pe fumători să utilizeze produse fără fum şi să renunţe complet la ţigări.

Sursa: mediafax.ro

A fost de folos acest articol?

Ne poți lăsa mai jos și sugestiile tale de îmbunătățire:

CAUTĂ

REZULTATE

0 rezultate pentru: ""