6000 De Motive Pentru Care Sa Nu Mai Aprinzi Tigara
Cauza pentru apariția unor boli, poluarea aerului și pornirea incendiilor:

6000 DE MOTIVE PENTRU CARE SĂ NU MAI APRINZI ȚIGARA


Zilnic, 12 locuințe din România sunt afectate de incendii și de multe ori acestea pornesc de la țigările nestinse. De asemenea, multe dintre incendiile de vegetație sunt provocate tot de țigări.*

O țigară aprinsă este un pericol, nu doar pentru mediu, ci și pentru fumători. Chiar dacă aceștia cunosc riscurile asociate fumatului, nu renunță atât de ușor la acest obicei nesănătos.

Când o țigară este aprinsă, ea poate atinge chiar și 900 de grade Celsius. Astfel se creează un proces de ardere prin care este produs fumul de țigară - principala cauză a bolilor asociate fumatului. Fumul de țigară eliberează peste 6000 de substanțe, dintre care 100 sunt clasificate drept dăunătoare sau potențial dăunătoare. Nicotina în sine, care se găsește în mod natural în planta de tutun, provoacă dependență și nu este lipsită de riscuri, însă nu este principala cauză a bolilor asociate fumatului.

În ultimele decenii, oamenii de știință și-au propus să afle care este motivul pentru care fumătorii nu renunță la acest obicei nesănătos. Așa cum am menționat, unul dintre motive este nicotina. Există și variante de consum mai puțin dăunătoare. Atunci când tutunul este încălzit la temperaturi mult mai reduse, nicotina este eliberată fără ca planta să fie arsă. Astfel, nu mai sunt produse fumul și toate substanțele toxice din acesta. Cea mai bună metodă pentru a rezolva problema este ca fumătorii să nu își mai aprindă țigara. Dacă nu renunță complet la fumat, o soluție ar fi dispozitivele care încălzesc tutunul.

Sursa: *igsu.ro, blic.rs

A fost de folos acest articol?

Ne poți lăsa mai jos și sugestiile tale de îmbunătățire:

CAUTĂ

REZULTATE

0 rezultate pentru: ""