Monoxidul De Carbon Arderea Este Problema

Dincolo de părerile și recomandările experților, este important să conștientizăm că noi suntem singurii responsabili pentru bunăstarea noastră. Iar ca să ne menținem în formă trebuie să știm să facem alegeri înțelepte.

Fumatul este un obicei care ne amenință sănătatea, iar cel mai dăunător aspect legat de fumat este arderea tutunului, nu tutunul în sine sau nicotina.

Haideți să vorbim, așadar, despre unul dintre vinovații din încăpere – monoxidul de carbon. Atunci când tutunul arde, se produce monoxid de carbon, un gaz toxic, inodor și incolor, extrem de dăunător. În cantități mari poate fi chiar letal, ceea ce explică de ce astăzi majoritatea caselor sunt echipate cu detectoare de monoxid de carbon.

Când monoxidul de carbon din fumul de țigară este inhalat, el ajunge în sânge prin plămâni și reduce capacitatea acestuia de a transporta oxigen în tot organismul, ceea ce afectează creierul, inima și mușchii. Acest lucru poate forța inima să lucreze din greu pentru a pompa suficient oxigen în toate părțile corpului, ceea ce poate contribui la dezvoltarea bolilor cardiovasculare.

Alternativele fără fum care nu ard tutunul pot reduce semnificativ cantitatea de monoxid de carbon și alte substanțe nocive în comparație cu țigările. Astfel, trecerea completă la alternative fără fum poate reduce expunerea organismului la monoxid de carbon, în comparație cu continuarea fumatului.

În România există acum aproximativ 4 milioane de fumători, adică aproape o treime din populația actuală alege să nu renunțe la un obicei dăunător, în ciuda tuturor avertismentelor. Mai mult, țara noastră este una dintre puținele din Uniunea Europeană în care vedem o creștere îngrijorătoare a numărului fumătorilor în ultimii an. Astăzi, însă, știința ne arată că există alternative prin care putem reduce riscurile – produsele fără fum sunt substanțial mai puțin nocive decât țigările și reprezintă o alternativă mai bună pentru fumători. Așa putem să înlocuim acest obicei nesănătos cu unul mai puțin nociv, dacă nu putem renunța cu totul la fumat și la nicotină.

Noi alegem cum ne protejăm sănătatea - noi alegem ce mâncăm, cât ne odihnim și câtă mișcare facem. Tot așa, noi hotărâm dacă fumăm în continuare sau nu. Iar dacă nu ne lăsăm cu totul, poate că este momentul să facem o schimbare.

A fost de folos acest articol?

Ne poți lăsa mai jos și sugestiile tale de îmbunătățire:

CAUTĂ

REZULTATE

0 rezultate pentru: ""