Aerosol Vs Fum Bg1 Xs

AEROSOL
VERSUS FUM


Orice fum este un aerosol, dar nu orice aerosol este un fum. 


Conform definiției științifice, aerosolul este o suspensie de particule lichide și/sau solide într-un gaz. Atât fumul, cât și vaporii sunt aerosoli, iar diferența dintre ele este dată de tipul particulelor aflate în suspensie. Astfel fumul conține particule lichide și particule solide (micro sau nanoparticule de carbon rezultate în urma arderii). Vaporii conțin doar particule lichide. 


Fumul este produs în urma combustiei sau arderii și este un amestec complex de substanțe chimice (de ordinul miilor) care variază din punct de vedere calitativ și cantitativ în funcție de materia care este arsă și de temperatura la care se produce arderea. Inhalarea particulelor de dimensiuni foarte mici, extrem de iritante, produce inflamație la nivelul căilor respiratorii, inflamație care în timp se cronicizează și creează un teren propice apariției altor boli, inclusiv a cancerelor.


Aerosolul generat de dispozitivele care încălzesc tutunul este fundamental diferit de fumul de țigară. El este un vapor produs prin încălzirea controlată a tutunului la temperaturi ce nu depășesc 350 de grade Celsius. La aceste temperaturi nu se produce arderea tutunului, astfel aerosolul generat de dispozitivele care încălzesc tutunul nu conține particule solide, iar cantitățile de monoxid de carbon sunt reduse cu peste 98% în comparație cu fumul de țigară. Acest aerosol conține doar particule lichide, majoritar apă, glicerină și nicotină și are o compoziție chimică mai simplă decât cea a fumului. Prin urmare el conține mai puține substanțe chimice în suspensie, iar nivelurile substanțelor nocive și potențial nocive, cu excepția nicotinei, sunt reduse, în medie, cu peste 95% comparativ cu fumul de țigară. Aerosolul generat de produsele fără fum nu este sigur sau lipsit de riscuri, dar eliminarea sau reducerea semnificativă a unor substanțe nocive se traduce într-o reducere importantă a expunerii organismului la aceste substanțe. Ceea ce înseamnă că este o alegere mai bună decât continuarea fumatului.


Aerosol Vs Fum Bg2 Xs

A fost de folos acest articol?

Ne poți lăsa mai jos și sugestiile tale de îmbunătățire:

CAUTĂ

REZULTATE

0 rezultate pentru: ""