Alternative Fara Fum Share Img Mobile

Acestea suntDATELE CONCRETE:ALTERNATIVELE FĂRĂ FUM

CEA MAI BUNĂ ALEGERE PE CARE O POATE FACE UN FUMĂTOR ESTE SĂ RENUNȚE COMPLET LA TUTUN ȘI LA NICOTINĂ, TOTUȘI MILIOANE DE OAMENI DIN TOATĂ LUMEA CONTINUĂ SĂ FUMEZE. ACEȘTI ADULȚI MERITĂ SĂ FIE INFORMAȚI DESPRE ALTERNATIVELE FĂRĂ FUM ȘI SĂ AFLE PRIN CE SE DEOSEBESC ACESTEA DE ȚIGĂRI.

Există o varietate de alternative mai bune disponibile pentru adulții care altfel ar continua să fumeze. Produsele fără fum fundamentate științific conțin nicotină, care provoacă dependență și nu este lipsită de riscuri, dar nu există ardere, nici fum, ceea ce le face foarte diferite de țigări și o alegere mai bună pentru adulții care altfel ar continua să fumeze.

DE CE ESTE ARDEREA O PROBLEMĂ?


Atunci când o țigară este aprinsă ea generează fum. Fumul de țigară conține peste 6.000 de substanțe, dintre care aproximativ 100 au fost clasificate de autoritățile de sănătate publică drept nocive sau potențial nocive. Principala cauză a bolilor legate de fumat este nivelul ridicat de substanțe nocive care se găsesc în fumul de țigară.


Produsele fără fum nu ard tutunul și nu produc fum. Prin eliminarea arderii și a fumului, nivelurile de substanțe nocive generate pot fi reduse semnificativ în comparație cu țigările. Potențialul lor de a reduce riscul de nocivitate în comparație cu continuarea fumatului ar trebui să fie fundamentat științific de la un produs la altul, iar fabricarea lor ar trebui să fie făcută în conformitate cu standarde adecvate de siguranță și calitate.

DE CE EXISTĂ NICOTINĂ ÎN PRODUSELE FĂRĂ FUM?


Majoritatea produselor fără fum oferă nicotină deoarece aceasta este unul dintre factorii pe care fumătorii adulți îi caută în alternativele la fumat, alături de gust și ritual.


Nicotina, deși provoacă dependență și nu este lipsită de riscuri, nu este cauza principală a bolilor legate de fumat. Nivelurile ridicate de substanțe nocive care se găsesc în fumul de țigară sunt principala cauză a acestor boli.


Anumite persoane, cum ar fi cele care nu fumează sau nu folosesc produse cu nicotină sau cele cu anumite probleme de sănătate, nu ar trebui să utilizeze produse care conțin nicotină. Minorii nu ar trebui niciodată să utilizeze sau să aibă acces la produse din tutun sau care conțin nicotină.


 ACESTEA SUNT DATELE CONCRETE.Infografic

TIPURI DE PRODUSE FĂRĂ FUM:


Produsele din tutun încălzit și țigările electronice (numite și produse de vapat sau vapes) încălzesc fie tutun, fie o soluție lichidă care conține nicotină pentru a crea un aerosol fără fum. Acest aerosol conține un amestec de particule suspendate în gaz, dar, spre deosebire de fum, aerosolul nu conține particule solide și prezintă un număr mai mic și niveluri medii semnificativ reduse de substanțe nocive în comparație cu fumul de țigară.

Produsele moderne fără fum pentru uz oral, cum ar fi snus și săculeții cu nicotină, sunt în mod inerent fără fum; ele nu produc vapori (nici fum), iar nicotina este absorbită pe cale orală. Aceste produse pot conține tutun sau pot furniza nicotină fără tutun.

Ceea ce au în comun produsele fără fum este că ele nu ard tutunul și, prin urmare, nu generează fum sau scrum. Aceste produse nu sunt lipsite de riscuri și conțin nicotină care creează dependență, dar ele oferă fumătorilor adulți o opțiune mai bună decât continuarea fumatului.

Renunțarea completă la tutun și la nicotină este cea mai bună alegere pentru sănătate. Măsurile existente de control al tutunului menite să descurajeze inițierea și să încurajeze încetarea ar trebui să continue.

Cu toate acestea, în ciuda eforturilor, milioane de oameni continuă să fumeze. Produsele fără fum fundamentate științific pot juca un rol în accelerarea scăderii ratei fumatului prin îndepărtarea de țigări a adulților care altfel ar continua să fumeze. Fumătorii adulți merită să aibă informații corecte si acces la alternative mai bune decât continuarea fumatului.


ACESTEA SUNT DATELE CONCRETE.

A fost de folos acest articol?

Ne poți lăsa mai jos și sugestiile tale de îmbunătățire:

CAUTĂ

REZULTATE

0 rezultate pentru: ""