MIT SAU ADEVĂR: 4 LUCRURI PE CARE TREBUIE SĂ LE ȘTII DESPRE NICOTINĂ

1. Nicotina este cel mai nociv element din țigări

INCORECT. Cel mai dăunător este fumul de tutun. Mai exact, de fiecare dată când tragem dintr-o țigară tradițională, mai mult de 6000 de substanțe sunt produse și ajung în plămânii noștri. Dintre acestea, 100 sunt cancerigene. Nicotina, deși provoacă dependență, nu este principala cauză a bolilor asociate fumatului.

2. Nicotina provoacă dependență

ADEVĂRAT. Dacă vei consuma produse care conțin nicotină, ar trebui să știi că aceasta intră în sânge după 10 secunde și activează diferite substanțe chimice, precum adrenalina (epinefrina) sau norepinefrina. Astfel, oferă stimuli organismului și crește fluxul de sânge către creier.

3. Nicotina se găsește exclusiv în produsele care conțin tutun

INCORECT. Nicotina a fost separată de planta de tutun încă din secolul XVI și a devenit un subiect des întâlnit în cercetările științifice. Ideea că aceasta se găsește exclusiv în planta de tutun este una greșită. Este adevărat că cea mai mare concentrație de nicotină se regăsește în tutun. Ea se poate găsi în cantități mult mai mici și în legume, precum cartofii, roșiile și vinetele, dar și în fructele goji.

4. Nicotina afectează femeile însărcinate

ADEVĂRAT. Studiile arată că nicotina poate afecta femeile însărcinate, mamele care alăptează, persoanele cu probleme cardiace sau cele care au diabet. Nicotina provoacă dependență și nu este lipsită de riscuri.

Ce Este Nicotina

A fost de folos acest articol?

Ne poți lăsa mai jos și sugestiile tale de îmbunătățire:

CAUTĂ

REZULTATE

0 rezultate pentru: ""